TERAPEVTSKA MASAŽA

masazeTerapevtska masaža hrbta je močnejša masaža, s katero dosežemo sprostitev in povečano prekrvavitev mišic. Je edinstvena metoda, ki se izvaja pri vseh lažjih ter težjih poškodbah in je učinkovita pri lajšanju kroničnih bolečin in odpravljanju manjših kroničnih problemov s hrbtom. Stranskih učinkov ni, že ena terapija pa lahko izboljša stanje za nekaj dni. Več terapij v razumnih presledkih pa lahko odpravi tudi kronične težave.

Priporočamo jo pri fibromialgiji, išijasu, lordozi, kifozi, bolečih mišicah zaradi preobremenitve ali napačne telesne drže in prekomernega sedenja, herniji, mravljinčenju v prstih in nogah, lumbagu in podobnih težavah.

Zaradi prijemov, ki limfo potiskajo v smeri proti srcu v vene, se v kratkem času na naraven način znebimo strupov in odmrlih celic ter se počutimo lažje, sproščene in z več energije.

ŠPORTNA MASAŽA

Športno masažo izvajamo podobno kot klasično masažo z izjemo, da je običajno nekoliko močnejša in intenzivnejša. Pri športni masaži se posebej posvetimo vezivnemu tkivu in mišičnim skupinam, ki so pri določenem športu najbolj obremenjene. Osnovni namen športne masaže je v tem, da v čim krajšem času izločimo mlečno kislino in ostale odpadke iz telesa, zmehčamo otrdelost mišic, odpravimo bolečine in zgoščena mišična vlakna in s tem omogočimo hitro regeneracijo tkiv.