V gastroenterološki ambulanti vam omogočamo preiskave prebavil, odkrivanje morebitnih sprememb ali bolezenskih stanj ter njihovo zdravljenje.

Priznani strokovnjaki izvajajo specialistično gastroenterološko obdelavo, ki zraven kliničnega pregleda vključuje še diagnostične preiskave:

  • endoskopske preiskave zgornjih prebavil (ezofagogastroduodenoskopijo),
  • endoskopske preiskave spodnjih prebavil (kolonoskopijo z ileoskopijo),
  • ultrazvočno diagnostiko trebušnih organov,
  • po potrebi pa pri endoskopskih preiskavah lahko opravimo tudi polipektomijo in biopsijo,
  • laboratorijsko diagnostiko.


Cenik storitev

Specialistični pregled pri internistu gastroenterologu  60,00 €
Konzultacija (do 10 minut) 40,00 €
Gastroskopija 120,00 €
Kolonoskopija 180,00 €
Medikamentozna priprava na kolonoskopijo 30,00 €
Polipektomija (za vsak odstranjen polip) 50,00 €
Histologija polipa 90,00 €
UZ preiskava trebušnih organov 55,00 €
Analgosedacija 175,00 €

 

Gastroskopija

Gastroskopija je pregled zgornjega dela prebavnega trakta (požiralnika, želodca in dvanajsternika) z endoskopom (upogljivim inštrumentom, ki ga uvedejo skozi usta). Pri tem zelo natančno pregledamo stene prebavil, po potrebi pa tudi vzamemo vzorce za analizo in opravimo potrebne posege (biopsijo, polipektomijo, zaustavljanje krvavitev). Sama preiskava je lahko občasno neprijetna, a je v glavnem neboleča. Zdravnik vam pred preiskavo natančno razloži postopek preiskave in možne zaplete. Med preiskavo se vzame vzorec za določanje okužbe s Helicobacterjem.

Kolonoskopija

Kolonoskopija je pregled danke, širokega črevesa in končnega dela ozkega črevesa z endoskopom. Bolnik se mora na preiskavo doma predhodno pripraviti. Pred preiskavo zdravnik natančno razloži potek preiskave ter možne posege in zaplete. Endoskopski tim si pri delu prizadeva, da je preiskava za bolnike čim manj neprijetna, boleča je le izjemoma (na primer pri bolnikih po operacijah trebuha). Na željo bolnika lahko opravimo poseg v sedaciji.

UZ trebušnih organov

Ultrazvok trebušnih organov obsega UZ pregled trebušnih organov (jeter, vranice, trebušne slinavke, ledvic in abdominalne aorte, prostate). Je povsem neboleča in zdravju neškodljiva preiskava, ki omogoča hitro oceno strukture in velikosti organov ter morebitno bolezensko spremenjenost. Gre za osnovno preiskavo trebuha, ki je praktično obvezna pred bolj zahtevnimi preiskavami, kot so CT in MR.

Laboratorjiska diagnostika

V našem laboratoriju vam hitro opravimo naročene laboratorijske preiskave. Rezultate za standardne preiskave dobite v roku 2 ur. Laboratorij je organiziran v skladu s strokovnimi smernicami in normativi in je tudi vključen državno shemo kontrole kvalitete diagnostičnih laboratorijev – eksterno kontrolo rezultatov.