V MTC Fontana so na voljo številni notranji in zunanji bazeni z več kot 500 kvadratnimi metri skupne površine. Glavna značilnost bazenov je termalna voda, vsi bazeni pa imajo tudi številne podvodne masaže, whirlpoole in vodne efekte. Temperatura vode v bazenih se giblje od 30 do 36 stopinj Celzija.

Področje z bazeni je zelo razgibano. Na svoj račun bodo prišli otroci, ki se navdušujejo nad vodnimi slapovi, starejši pa se bodo lahko prepustili sproščenemu uživanju ob vodni masaži. Ponudbo v poletnih mesecih zaokrožajo gostinska dejavnost v prelepem ambientu Fontanine terase, poletna animacija in otroški vrtec.

V bazenu vsakodnevno potekajo vadbe za Aquafit pod vodstvom strokovno usposobljenega kadra, kjer lahko telo pripravite na bolj AKTIVEN DAN. Vadba je vključena v ceno vstopnice za kopanje.

Termalna voda

Fizikalne značilnosti vode

Voda priteče iz globine 800 - 900 metrov, kjer meri njena temperatura 69 stopinj. Temperatura pri iztoku iz vrtine je od 41,5 do 43 stopinj, v bazenih pa se giblje od 33 do 37 stopinj Celzija. Celotna mineralizacija znaša 948 miligramov na liter, pH vrednost je približno 8, kar jo uvršča med rahlo alkalne termalne vode.

Karakteristična oznaka

Po ekspertizi Inštituta za medicinsko balneologijo in klimatologijo Univerze Ludwig Maximilian (München) iz leta 1995 je voda deklarirana kot jodna, fluorna, hipertermalna in rahlo alkalna. Primerna je za različne terapevtske indikacije.

Kemična sestava

KATIONI (mg/l) ANIONI (mg/l)
Amonij 0,17 Bromid 2
Aluminij   Fluorid 3,5
Kalcij 4,4 Jodid 1,1
Kalij 1,7 Klorid 310
Litij   Nitrat 0,5
Magnezij 1,7 Nitrit 0
Mangan 0,01 Sulfat 15,1
Natrij 310 Hid.karb. 288
Stroncij      
Vsota 317,98 Vsota 620,2

 

Indikacije
Kopanje v termalni vodi je še posebej priporočljivo pri obolenjih sklepov in vezi, mišic, kosti, boleznih obtočil, perifernih živčnih lezijah, presnovnih, ginekoloških, psihosomatskih boleznih itn.

Kontraindikacije
Kopanja v termalni vodi ne priporočamo v primeru nosečnosti, akutnih infekcijskih boleznih, odprtih ran, onkoloških bolezni, epilepsije, hujše oslabelosti srca, zelo visokega krvnega tlaka.