Za informacije se obrnite na izvajalce plavalnih tečajev v MTC Fontana:

Start Sport

Nekje je treba začeti oziroma »startati«. In kje le – na začetku, ko nastopi čas, primeren za športno socializacijo.

Ker je predšolsko obdobje odskočna deska za otrokov gibalni razvoj, ponujamo vašim malčkom kakovostne športne aktivnosti, s katerimi jim želimo privzgojiti potrebo po gibanju kot pomembno vrednoto zdravega načina življenja.

Startamo z malčki, starimi od 4 do 10 let ter jim nudimo različne športne aktivnosti: plavani tečaji - začetni, nadaljevalni tečaji in individualne ure plavanja, plavanje za otroke s posebnimi potrebami, športno vadbo, prilagojeno športno vadbo (namenjeno otrokom s posebnimi potrebami), tečaje smučanja in rolanja.

Učenje športnih veščin je varno ter strokovno izpeljano in seveda igrivo, zabavno, družabno ter (ne)tekmovalno. Poleg učenja pa obljubljamo tudi prijetna druženja, ne le z vrstniki, temveč tudi z vso družino.

Potek dela:

Plavalni tečaj poteka 1x na teden od oktobra do junija. V skupini je največ šest otrok in dva učitelja (razmerje 3 vadeča/ 1 učitelj). Za nemoten potek tečaja skrbi koordinator zunaj bazena.S takšnim načinom učenja želimo doseči hitrejši učinek in zagotoviti kar največjo kvaliteto in varnost pri delu ter poskrbeti, da se bo vaš otrok dobro počutil v in ob vodi.

Aktivnosti, ki jih izvajamo v okviru programa:

  • prilagajanje na vodo (potapljanje glave, gledanje pod vodo,…)
  • nadaljevalno prilagajanje na vodo (plovnost, drsenje,…)
  • učenje prve plavalne tehnike (žabica, prosto in hrbtno)
  • učenje skokov v vodo
  • plavanje na hrbru
  • učenje s pomočjo plavalne deske in plavalnega »črva«
  • plavalne igre in animacija v vodi

Več informacij: 031 833 155 (Primož) / Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. / http://www.startsport.si/plavanje/

 

Plavalni klub Ruše - Čofotanje dojenčkov in malčkov v vodi

MTC Fontana in Plavalni klub Ruše organizirata čofotanje dojenčkov in malčkov v vodi. 

Ta vadba je namenjena dojenčkom starim 5 do 12 mesecev in malčkom od 1. leta dalje. Namen tečaja je dojenčke čim bolje prilagoditi na vodo, jih razmigati z različnimi gibalnimi vajami v vodi ter jim vzpodbujati sonožni odriv, kar je prednost predvsem za kasnejše obdobje, ko se bodo otroci učili plavati.

Vadba malčkov je namenjena otrokom od 1 leta pa do 3 let starosti. Namen vadbe malčkov ni samostojno plavanje, temveč preko različnih iger čim bolj zabavna in sproščena prilagoditev na vodo, ter priprava na kasnejše samostojno plavanje.

Vaje izvajajo starši skupaj z otroci po navodilih vaditelja. Tečaj tako ni namenjen le otrokom, saj pri izvajanju vaj aktivno sodelujejo starši.

Več informacij: 041 604 469 (ga. Saša) / Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. / http://www.pkruse.si/

 

Otroška gibalnica hop hop

Otroke bomo na igriv način spoznali z zakonitostmi vode. Skozi igro jih bomo prilagodili na vodo in jih seznanili z osnovami  plavalnih tehnik. Otroci, ki že poznajo osnove plavanja se bodo učili različnih plavalnih tehnik, plavanja pod vodo, skokov v vodo... Glede na starost in predznanje bodo otroci razdeljeni v skupine. Mlajši 3 in 4 letni bodo v manjših skupinah (do trije otroci na učitelja). Starejši bodo v skupinah do največ pet otrok na učitelja. Na tak način bomo zagotovili kvalitetno in varno učenje plavanja.

Več Informacij: 031 221 413 (Rok), 041 875 642 (Blaž) / Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. / http://www.gibalnicahophop.si/plavanje.html

 

Plavanje dojenčkov in malčkov – banjanje

Banjanje so na eni strani razvojno gibalne – na drugi strani fizioterapevtske in visoko učinkovite vaje v vodi za pravilen psihomotorični, mentalni in socialni razvoj dojenčka.
Program je v celoti zelo kompleksen. NAJBOLJ POMEMBEN DEL BANJANJA JE SPROŠČANJE OTROKA.
Vaje so skozi igro. Veliko pojemo in izvajamo ABC potapljanja.

Komu je program banjanje sploh namenjen?

V osnovi je za vse otroke:

Zdravim otrokom s programom zagotovite pravilni razvoj na vseh področjih. Ob sebi imate strokovno izobraženega inštruktorja, ki vodi in usmerja razvoj odvisno od trenutnega stanja, osebo, na katero se lahko obrnete z vsem vprašanji in skrbmi, svetovalca, ki skupaj z vami poišče rešitev. Ob sebi imate človeka, ki mu lahko zaupate vse, kar vas skrbi.

Otroku s posebnimi potrebami s tem programom zagotovite sproščanje. Sprošča pa tudi vas v težkih trenutkih, ko se morate boriti z novim pogledom na življenje po diagnozi vašega otroka. S programom boste dojenčku zagotovili posebne vaje, ki so prilagojene in dovoljene za njegove potrebe mentalnega in fizičnega razvoja, vse to bo stanje dosti omililo.

Otrokom, ki so napoteni v razvojno ambulanto ali fizioterapijo. Z vajami, ki se določijo odvisno od odstopanj in diagnoze, zagotovite boljše rezultate, sproščanje in vidne napredke. Vaje so vedno v sklopu zdravljenja, ki ga izvajajo specialisti, kjer ste vodeni (razvojna ambulanta, fizioterapija, nevrofizioterapija itd.). Nikoli ne nasprotujemo specialistom.

Program v vodi ima deset zaporednih ur. Cena programa je 120€. Akcijska poletna cena je 100€ za deset zaporednih lekcij.
Na Fontani plavamo vsako sredo ob 9:00 - 10:00
Prijave spremljamo ne prekinjeno na info@banjanje ali na 068 605 736.
Več infomracij: www.banjanje.si